0
0 položek
0 Kč
prodej@spokojenykun.eu   |   +420 777 270 058

Rozhovor s ambasadorkou značky NAF v České republice!

Přečtěte si rozhovor s Míša Refková z Easy Jump Team z.s., která je zároveň ambasadorkou značky NAF v České republice!

"Paradoxně nyní pro nás jednodušší, závody však chybí.."

Jedním z těch, kdo zve skoku chtivé jezdce na pěkné kolbiště, je i reprezentantka Easy Jump Teamu - jejich kolbiště se skoky a geotextilií najdete v Obecnici u Příbrami...

Jak měl vypadat můj březen a jak vypadal?

Tak u nás měl být březen ve stylu doladění příprav na sezonu, koně v plné kondici, chtěli jsme s Grace pracovat na úsecích, které nám dělají největší problém v parkuru, a kvalitně se připravit, abychom byly obě ready hned na 1. VC Martinic. U mladého Cessaria se vlastně moc nezměnilo. Tam je plán stejný, dali jsme na rady Tjarka Nagela netlačit, nechat ho dorůst, ale samozřejmě pracovat, a pokud to půjde, klást na něj větší a větší nároky hlavně v oblasti poslušnosti, opření se do otěže, přilnutí – no, prostě mladý kůň – ale skákat ho nikdo moc učit nemusí. Pracujeme hodně na klusu, ten nemá rád, a hůře zatím snáší změnu chodů hlavně při skokové práci. Takový čertík v krabičce, ale vzhledem k tomu, v co doufám, že z něj bude v budoucnu a cítím to z něj, tak mu to ráda teď trpím. :-)

No u Grace jsme jen zůstali na udržovacích dávkách, a skákání střídáme cvičení a parkurové pasáže...

 

Kdy jsem měla jet na první závody a kam?

Na prvních závodech jsem letos už byla v Kralovicích s jedním super 7letým koníkem, kterého jsem jezdila Táně Studničkové, takže já už mám letošní premiéru za sebou. Grace měla vyrazit zkraje dubna asi na nějaké rozběhnutí do Zduchovic, a pak Martinice ČSP. Cessario měl jet až někdy v květnu a ráda bych zkusila KMK, když to k tomu bude.

 

Které koně mám pro sezonu 2020 a na jakou úroveň?

Grace určitě velké ceny a také i jiné soutěže, převážně jsme chtěli stupně ST a T.

Cessario by měl určitě začít na nějakých menších pro mladé koně, a pak uvidíme, kam nás to až pustí. Hlavně to musí zvládnout hlava.

Další koně jsou rozjednáni a nechci předbíhat. :-)

 

Jak probíhá moje karanténa vzhledem ke koním?

Kde mám ustájené koně, areál nezavřeli, ale samozřejmě nosíme roušky a snažíme se zbytečně nezdržovat u koní a nevytvářet hloučky...Každý si opohybuje svého koně a jede domů.

 

Co mělo být vrcholem sezony?

Určitě MČR, CSI Olomouc i Praha a také jsme si dali cíl dojít alespoň několikrát do finále VC.

 

Jak vidím další týdny/měsíce?

Pořád doufám alespoň v nějakou sezonu. Určitě se nenudíme, jelikož dostavujeme barák a také malý rodinný areál pro koně, tak máme nějaký čas. Vůbec si nedovedu představit to všechno řešit, když by byly o víkendu ještě závody a Ondra by byl v Německu. Takhle je to pro nás zatím jednodušší, i když závody už nám samozřejmě strašně chybí. No a všichni jste zváni na trénink koní na naši jízdárnu v Obecnici u Příbrami, kde je postaven i nádherný barevný parkur od Ludi a samozřejmě bílý písek s geotextilií a rozměry jízdárny 45 x 70 metrů.

Zdroj: http://www.ikun.cz/#!/aktualita?itemId=1670

Související obrázky